FULL STOMACH, PENIS RISES

by | dossier van kop tot kont

Al sinds 2004 wordt in Servië elk jaar het World Championship in Cooking Aphrodisiacs and Testicle Specialities georganiseerd. Tijdens dit driedaagse festival strijden diverse internationale teams om de prijs voor het smakelijkste ballengerecht én om de prijs voor het gerecht met de meest krachtige afrodisiacale werking. De afgelopen jaren stonden er testikels van stier, ram, ezel, beer, haai, haan, struisvogel, hert, ree, rendier, wilde zwijn, kangoeroe, hengst, geit, das, moeflon en kalkoen op het menu.

The unseen beauty of nature

Bedenker en organisator van dit bijzondere evenement is Ljubomir Erovic, tevens auteur van het enige digitale kookboek dat volledig is gewijd aan de bereiding van testikels, The Testicle Cookbook (the teaser version (in Flash…)). Erovic is een innemende creatieveling die zijn geld verdient met het onderhouden van medische apparatuur, maar in zijn vrij tijd musiceert (hij treedt op het festival op met zijn eigen band) en kookt – met ballen. Verwacht geen haute cuisine: dit is Servische huismannenkost – al benadrukt Erovic dat de consumptie van ballen ook door vrouwen genoten kan worden ‘without worrying because it forms the gluteus, a specialty of the testicles do not stimulate hair growth on women’, aldus de auteur in zijn beste Engels.

Uit de overvolle en uiterst onoverzichtelijke website van het festival valt op te maken dat de organisatoren er diep van zijn overtuigd dat het eten van ballen het libido aanzienlijk versterkt, kracht geeft en zelfs bepaalde oerinstincten doet ontwaken. “Many of us still do not realize the impact of food on the sex life. Food and sex have been connected throughout whole human history. The old adage ‘full stomach, penis rises’ in itself has quite the truth. Healthy food is a way to better sex”, schrijft Erovic.

The ballsiest man in the world

Het World Championship in Cooking Aphrodisiacs and Testicle Specialities wordt doorgaans gehouden in het laatste weekend van augustus en duurt drie dagen. Op de eerste dag (vrijdag) wordt het BallsCup Camp opgezet door de deelnemende teams. Voor mensen die alleen maar willen proeven maar niet koken is er een apart terrein.

Op zaterdag wordt er gekookt en worden de creaties geëvalueerd (‘free style’ is toegestaan, maar de voorkeur gaat uit naar een goulash bereid in een stenen pot) en beoordeeld door een internationale jury onder voorzitterschap van Anna Wexler, een Israëlisch journaliste. Ook de originaliteit van de teampresentatie telt mee – het volstaat absoluut niet om sec een bordje bal te serveren. Op zondag wordt, tot slot, nog de ‘The ballsiest man in the world’ verkozen. Serieuze kandidaat voor 2016: Donald Trump, ‘the man with the steel balls’ omdat hij ‘showed the courage to offer his solutions for economic and political problems at the global level carried by the current emotions.’ Oost-Europese ironie in optima forma (althans dat hopen we maar).

Wie een vlieg- en autoreis naar het diepe binnenland van Servië geen bezwaar vindt, is welkom op deze bruisende mix van Servische folklore overgoten met zelfgestookte pruimenbrandewijn. Ofwel, in de woorden van de organisator: 

If you decide to be the part of this championship, you will have an opportunity to see and feel the true Serbia and traditional hospitality. World Testicle Cooking Championship is an ideal place for you to have fun, make new friendships, listen to good music, eat healthy food, camp in the peaceful, natural and non-polluted environment, where there’s no modern hotels and luxury, no arguments and fights.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/PlMX9Tf6ZJE" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Het vuur aan de ballen leggen

Keep RUPS alive

FOOD NEEDS TO BE FRESH. THOUGHTS ALSO. BE FRESH, SUPPORT RUPS.

RUPS

RUPS GASTROSOFISCH PERIODIEK

FOUNDED 2015

 

A PERCOLATOR FISH CONCEPT

 

 

RUPS

Wil je meer van dit soort verhalen lezen?

 

Abonneer je dan op onze onregelmatige nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Dank je wel voor je inschrijving

Pin It on Pinterest