LIVING FOOD

by | confusion

Het eten van nog levende vissen, schelpdieren en insecten komt in tal van culturen voor en is sinds de opkomst van de New Nordic Cuisine zelfs in de toprestaurants doorgedrongen. De Londense kunstenaar en interaction designer Minsu Kim gaat nog een stap verder. Onder de naam Living Food creëerde hij een serie gerechten die bewegen alsof er leven in zit en die aldus “met de eter in een empathische verbinding staan”, aldus de bedenker.

© Minsu Kim Living Food Waving Bloomer

Starter Waving Bloomer
Contrasting crunchy waving noodles with soft pink noodles living from sweet and sour broth, garnished with herb infused oil.

© Minsu Kim Living Food Wiggly Waggly

Main Wiggly Waggly
Tender steak morsel enrobed in a creamy white stimulating sauce for rotation and gentle massaging decorated with delicate crispy ringed potatoes. Served with reduction and herb garnish.

© Minsu Kim Living Food Mozzi

Dessert Mozzi (móa-chi)
Juicy soft and airy rose-flavored pudding taking sleeping baby breathes. Served with chocolate crisp, honey sauce, cherry jelly and chewy bubbles.

Vooralsnog zijn de gerechten niet eetbaar – de beweging wordt met elektronica tot stand gebracht. Maar Kim denkt dat binnen vijf tot tien jaar de verworvenheden van de synthetische biologie verbonden zouden kunnen worden met die van de haute cuisine en moleculaire gastronomie. Hij wil met zijn project “de discussie aanzwengelen over hoe ons voedsel zou kunnen evolueren tegen de achtergrond van nieuw opkomende technologieën. Is het denkbaar dat we ooit ‘levend’ voedsel zullen eten, als een fictief personage?”

Het project Living Food kan worden gezien als een pleidooi voor een nieuwe esthetische gastronomie. In een interview zei Kim verrast te zijn door de grote belangstelling uit de culinaire wereld. Wie weet krijgt hij gelijk en eten we straks voedsel dat een fysieke interactie aangaat met ons bestek en nieuwe hyper-sensaties veroorzaakt in onze mond.

<iframe src="https://player.vimeo.com/video/68978347" width="640" height="365" frameborder="0" webkitallowfullscreen mozallowfullscreen allowfullscreen></iframe>

Living Food by Minsu Kim

<iframe src="https://player.vimeo.com/video/53782255" width="640" height="360" frameborder="0" webkitallowfullscreen mozallowfullscreen allowfullscreen></iframe>

Living Food Concept Movie by Minsu Kim

Keep RUPS alive

FOOD NEEDS TO BE FRESH. THOUGHTS ALSO. BE FRESH, SUPPORT RUPS.

RUPS

RUPS GASTROSOFISCH PERIODIEK

FOUNDED 2015

 

A PERCOLATOR FISH CONCEPT

 

 

RUPS

Wil je meer van dit soort verhalen lezen?

 

Abonneer je dan op onze onregelmatige nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Dank je wel voor je inschrijving

Pin It on Pinterest